In 2024 géén Winter Wonder Wandeling

In 2024 géén Winter Wonder Wandeling

Door werkzaamheden Camping International

De ideale route voor de Winter Wonder Wandeling bleek met een lus (heen en terg) over Camping International. Door grootschalige werken op de camping deze winter, kan de organisatie geen veilige route garanderen.

Met pijn in ons hart melden we dat de Winter Wonder Wandeling 2024 géén doorgang vindt. 

 

Na jaren experimenteren had het organisatriecomité eindelijk een route gevonden waar alle inwoners van Nieuwvliet tevreden mee waren, namelijk via Pierewiet met een lus over Camping International naar de molen en ook weer terug over het campingterrein. 

 

In de winter van 2024/ 2025 zijn grootschalige werken ingepland op de camping: het hoofdgebouw wordt gerenoveerd, Pierewiet wordt voorzien van een nieuw kleuterbadje en glazen schuifpui. Daarnaast wordt reguliere kameerplekken omgezet in camperplekken en worden nieuwe sanitaircabines geplaatst. 

 

Daardoor is een veilige route langs Pierewiet en over de camping niet mogelijk. Inmiddels lopen zoveel mensen mee (laatste editie naar schatting tegen de 5.000 mensen) dat het organisatiecomité ook steeds meer moet letten op de veiligheid van de wandelaars.

 

Het afsluiten van de Sint Bavodijk is eigenlijk geen optie. Een route via de Mettenijedijk is in het verleden wel eens geprobeerd, maar daar kwam veel kritiek op: veel te donker, veel vakantiehuisjes, vol in de wind. 

 

Na wikken & wegen hebben we besloten om de WWW een jaartja over te slaan. We gaan voor een nieuwe editie op 29 december 2025!